Senvelgo
Re: Senvelgo
Tak, ja. U nas poszły ketony w górę więc musieliśmy odstawić, najwyraźniej trzustka już nie działa, bo tu insulina brana dwa lata. Ale efekt obniżenia cukru był spektakularny, więc polecę z czystym sercem każdemu komu świeżo zdiagnozowano kota.
Tak, mój kocurek od 2 tygodni bierze codziennie Senvelgo. Po zdiagnozowaniu cukrzycy w styczniu, wyniki badań pozwoliły na podanie tego leku. Oprócz leku ma zmianiona karmę na mokra z dużą zawartością mięsa. Na razie dobrze się czuje ma apetyt i nie ma żadnych niepokojących objawów, sprawdzamy co kilka dni mocz testami paskowymi i wszystko ok. W tym tygodniu jedziemy do weterynarza na kontrole i badanie krwi. Mam nadzieję że kolejne tygodnie będą tak samo dobre :)
-
KociaNiania
Czy jest tutaj ktoś, kto próbował z Senvelgo i musiał wrócić do insuliny? Poszukuję leku nieco taniej, może to być napoczęta butelka, byle termin przydatności był ok. Będziemy podejmować próbę przejścia z kropelki na Senvelgo, prognozy są dobre, ale wiadomo, okaże się ostatecznie, jak spróbujemy...
Jutro zaczynamy z Senvelgo.
Tygrys w styczniu miał cukier na poziomie 500mg/dL, po przejściu calkowicie na mokrą karmę i surowe mięso, oraz insulinę cukier jest w okolicach 80-120 mg/dL.
Jak mierzycie ketony w moczu przy użyciu pasków?
Tygrys w styczniu miał cukier na poziomie 500mg/dL, po przejściu calkowicie na mokrą karmę i surowe mięso, oraz insulinę cukier jest w okolicach 80-120 mg/dL.
Jak mierzycie ketony w moczu przy użyciu pasków?
jesteśmy na lantusie ale cukrzyca sie nie uspokaja, 2 dawki rano i 2 w nocy nie wystarczają bo cukry są 350 na czczo, a 2.5 jednostki powodują spadki do hipoglikemi - okolo 40-50.. został zdiagnozowany 2 miesiące temu wciąż nie mamy stabilizacji, chciałabym spróbować Senvelgo, czy polecacie lekarzy w szczecinie i okolicach którzy znają sie na tego typu insulinie?